Det' bar' mig!

Jeg har fået en mail fra Anette. Hun vil gerne læse om, hvem jeg er.
Det er da egentlig også for dårligt, jeg ikke har skrevet noget om mig selv.

Jeg er årgang 1980, mor til 2 dejlige piger fra december 2007 og juli 2009, og gift med Herren siden november 2007, været kærester siden 24. november 2000. Vi bor i et dejligt byhus midt i Danmark tæt på skov og strand.

I 1998 åbnede min far økologisk butik og café, hvor jeg arbejdede. Jeg er selvlært økolog og måtte ofte læse om Tofu, krystal deo, tranebærpiller, bisphenol a og E-numre for at kunne svare kunder i hhv. butik og café. Få år senere fik min far sin første blodprop og forhøjet kolesterol. Pludselig blev familiemiddagene en hel del mere vanskelige at planlægge. Vi havde en diabetiker i familien, 3 vegetarer og nu også én med forhøjet kolesterol. Jeg blev nærmest selvlært ekspert i at lave mad, som alle kunne spise.
Da jeg mødte min kommende mand, var han allerede miljøbevidst. Han sorterede affald, købte kun kvalitetsfødevarer og brød sig ikke synderligt om køb-og-smid-væk-mentaliteten. Sammen med min hjemmelavede, kolesterolfattige og økologiske kost fik vi hurtigt stablet et brugbart kompromis sammen.

Efter endt læreruddannelse i 2005 har jeg undervist i hjemkundskab, hvor børnemad lige pludselig blev et helt nyt univers. Det var ikke nok, at det var sundt og økologisk. De kræsne unger skulle jo også overbevises om at spise det.

Efter en meget invaliderende graviditet i 2007 ophobede der sig en del uvelkommen fedt. Og selvom jeg forsøgte med al vold og magt, kunne jeg ikke komme af med det hele. Der opstod en ny interesse indenfor slankemad eller rettere kostomlægning.

Og da min nyfødte datter i slutningen af 2009 led frygteligt at dårlig mave og diarré, fik hun konstateret begge genetiske varianter af laktoseintolerance, hvilket naturligt nok tilføjede endnu et element til min vidensbase: Laktosefri kost.

Siden august 2011 har jeg været sygemeldt med dårlig ryg efter flere arbejdsskader. Og den økonomiske skruetvinge presser os. Derfor er jeg sprunget ud i endnu et eventyr: Back To Basic, mad som mormor lavede den og udnyttelse af ALLE ressourcer, inkl. skov og strand. Nok i virkeligheden det mest spændende kapitel indtil nu.

Jeg ville gerne være den mest pålidelige blogger i verden, men det er jeg ikke. Men skriv endeligt masser af kommentarer og spørgsmål, så hjælper I mig med at holde mig til ilden. Jeg har en utrolig stor vidensbase indenfor næsten alle former for specialkost, og er villig til at dele ud til højre og venstre.

Vel mødt

1 kommentar:

 1. Hej :) Håber dette kunne have interesse for din fine blog:  PRESSEMEDDELELSE NY BOG FRA MUUSMANN FORLAG

  Ingen børn er som udgangspunkt kræsne – det er de voksne, der lærer dem det!

  Kys kræsenhed farvel med bogen ØNSKEBØRNS YNDLINGSRETTER!  Med tålmodighed og kærlighed kan børn lære at spise varieret og sundt.  Kan købes hos boghandlere og på internettet 12. juni 2014.  Familien tilbage til kødgryderne og fokus rettet mod sund kost og kildevand selv i en travl hverdag. Det er forfatternes vision med denne herlige bog om kostvaner, kræsenhed og fællesskab.  Bogen giver konkrete anvisninger på hvordan man sammen får sat fokus på indkøb, madlavning og hygge på den gode måde, og derved får taget hul på de mange uvaner, der ofte er omkring børns madvaner. Aftensbordet gøres til familiens naturlige omdrejningspunkt, hvor alle må være med. Det er her samvær, tålmodighed og kærlighed lærer børnene at spise varieret og sundt.  Sunde kostråd leges ind med rim, remser og sjove tegninger. De mange opskrifter er både børne- og voksenvenlige. Der er retter til travle dage og til dage med mere tid – og, måske allermest vigtigt, gode råd om hvordan man som forældre kan blive det forbillede, som er afgørende for barnet når det skal i gang med at skifte fra kræsne til sunde kostvaner.  Bogen bliver hurtigt det uundværlige redskab, når en sund livsstil skal indføres for hele familien.  Bogens mange vejledninger følges op med viden og råd fra en psykolog, en ernærings- og husholdningsøkonom, en sundhedsplejerske og en speciallæge i Børne- og Ungdomspsykiatri.  ØNSKEBØRNS YNDLINGSRETTER – kys kræsenhed farvel

  150 sider. Vejl. udsalgspris kr. 149,95

  Udkommer 12. juni 2014

  Læs mere på www.muusmann-forlag.dk eller facebook.com/muusmannforlag  Kontakt: Hanne K. Muusmann

  Mail: hanne@muusmann-forlag.dk

  Mobil: 28 10 67 50

  Telefon 33 16 16 72  Om forfatterne:

  Betina Hundebøll og Charlotte Thorhauge er begge uddannet sygeplejersker og arbejder til daglig i hver deres lægepraksis som kon­sultationssygeplejersker, hvor de beskæfti­ger sig meget med forebyggelse af de store livsstilssygdomme bl.a. ved at fokusere på kostvejledning og motivation. Desuden er de tvillingesøstre og mødre til hver deres ønske­børn, hvorudfra inspirationen til kogebogen udsprang.

  Venlige hilsner Charlotte Thorhauge og Betina Hundebøll

  Kontakt os endelig ved spørgsmål på tvillingb@gmail.com eller Muusmann'forlag

  SvarSlet

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!