Hyldest til Chris MacDonald

For det første kan man jo følge Chris MacDonald på hans egen hjemmeside Strong Body Strong Mind
Han var før 7. august 2010 Politikens faste sundhedsekspert. Så der ligger en del indlæg på Politikens hjemmeside.
Der ligger stribevis af fantastiske artikler på Berlingske Fri.
Og så dukker han jo op i ny og næ.


Fit Living Nr. 1 2011
Dit sunde liv - ifølge Chris:

SOV GODT. Få syv til ni timers søvn hver nat. Og lad være med at gå på kompromis. Du bliver både træt, trist og tyk af det. For lidt søvn nedsætter din forbrænding og ødelægger din appetitregulering, så du spiser langt mere for at give koppen energi.

GÅ 10.000 SKRIDT HVER DAG. Hold energiniveauet oppe ved at gå. Vi er ikke skabt til at sidde stille, men til bevægelse. Rejs dig og gå i fem-ti minutter hver time og brug frokostpausen til at powerwalke eller bare gå et tur. Vi bruger mad og kaffe til at holde energien oppe, men hvis du sørger for at bevæge dig, er det unødvendigt. Køb en god skridttæller og gå 10.000 skridt om dagen.

FÅ PULSEN OP TRE GANGE OM UGEN. Du bliver så sund af at få pulsen op. Bare en halv time tre gange om ugen. Cykling, løb, powerwalk. Det behøver ikke være kompliceret. Det har en positiv effekt på dit humør, dit overskud og så nedsætter det din risiko for alle livsstilssygdommene, angst og depression. 

SPIS MAD MED ENERGI. Undgå færdigretter og raffinerede fødevarer i det omfang, du kan. De er drænet for de vitaminer og mineraler, du har brug for. Spis varieret, sørg for at få fisk, fire grøntsager og to slags frugt om dagen. Og tag et tilskud af omega-3-fedtsyrer. En spiseskefuld levertran hver morgen f.eks. - det smager forfærdeligt, men så er du dækket ind.

STOP DE NEGATIVE TANKER. Langt de fleste af os er genetisk disponeret for at bekymre os og tænke negativt. Sådan ér det, så lad være med også at bebrejde dig selv, at du ikke er så let på tå som Ole Henriksen. Men prøv alligevel at give slip og sige stop, når en negativ tankestrøm river dig med og tapper sig for energi. Eller træk nødbremsen og løb en tur. Det virker!

VÆR AKTIV MED DINE VENNER. Udfordr dig selv og dine venner. Tag på eventyr og lav noget aktivt, når I skal være sammen. Hygge behøver ikke foregå rundt om et bord med mad - selv om det også er hyggeligt. Du sætter selv niveauet: Gå en tur, kør på mountainbike, træn til maraton, bestig et bjerg sammen... Det er dejligt at dele en passion eller et projekt med andre, det booster din selvtillid - og så får du motion den dag.