lørdag den 4. september 2010

Udstrækning
U for Udstrækning
Først lidt forhistorie...
De første dage med Wii har budt på nye udfordringer, nye ting at glæde sig over, nye grin - men desværre også nye smerter... "Gode" smerter, vel at mærke!
Når man sådan spiller Wii Sport med manden hele torsdag aften (ca. 4 timer), vil man unægtelig have rørt sig bare en smule mere, end man plejer at gøre på sådan en torsdag aften, hvor vi plejer at drikke kaffe og se film eller sidde ved hver vores bærbare i stuen.
Men denne aften spillede vi golf, tennis, bordtennis, bueskydning, frisbee og cykelløb. Det var skide skægt, og man opdagede faktisk ikke, at man lavede motion...
FØR NÆSTE MORGEN...
Fredag morgen opdagede man, at i særdeleshed højre overarm havde været på noget af et styrketræningsflip... Tænk, det virker?!
Da ungerne var afleveret i dagplejen, huset var nogenlunde ryddeligt og rent og frokosten var klar, satte jeg mig for at afprøve det mildeste træningsprogram på EA SPORT Active. 20 minutter med løb, knæløft, hælspark, boksning, squats og meget mere. Efter de 24 minutter (inkl. intro) var jeg godt gennemsvedt, men efter 2 minutters gennemgang af deres øvelsesbibliotek, fik jeg blod på tanden.
Jeg snuppede 15 min. ekstra med boksning, in-line skating, tennis, basketball og dans.
Man kan lave sit helt eget program og skifte, når man vil. Programmet tæller forbrændte kalorier, mens du arbejder, så hvis du bare er ude på at forbrænde præcis 117 kalorier pga. en meget nødvendig is, kan du stoppe når tælleren præcis runder 117.

LØRDAG MORGEN
Og her er det så ugens ord UDSTRÆKNING kommer ind i billedet... Selvom Wii egentlig bare er et avanceret computerspil, kan kroppen VIRKELIG mærke en forskel.
Jeg er fuld af energi og har en god fornemmelse i kroppen, men puhh...
Alle de squats har gjort, at mine baller føles som havde de fået massage med en middelalderkølle (én af dem i jern med pigge på). Og mine skuldre og overarme føles som om, de har båret rundt på en elefant.

Ud over at udstrækning er godt, så man undgår de fleste ømme muskler og skader, så øger udstrækning også præstationsevnen. Det forbedrer smidigheden, styrken og udholdenheden. Desuden kan udstrækning på længere sigt gøre sig stærkere og give sig en arbejdsdag foran computeren uden smerter og hovedpine.

Sidst men ikke mindst vil jeg gerne give alle de fortravlede tip til, hvordan de kan strække ud, selvom de ikke lige har tid. IForm har lavet en udmærket artikel om emnet. Læs den HER.Se andre bidrag med U her.  

8 kommentarer:

 1. Jeg har hørt om folk, der ligefrem er kommet til skade af at spille Wii. Man skal nok tage det lige så seriøst som anden motion, som du selv nævner med udstrækning og opvarmning med mere.

  SvarSlet
 2. Oi, jeg husker mitt første møte med Wii Sport - det var av alle steder i Saint Paul (Minnesota, USA).
  Og som dere, merket det ikke før dagen etter.
  Du verden hvor stive ben jeg da hadde;)

  SvarSlet
 3. Faktisk er der kommet en ny diagnose i England, nemlig "Wii-itis" - Folk der kommer til skade af for meget brug af Wii. Det er alt fra selvpåførte blå øjne og smårifter til tennisalbuer og forstrukne ledbånd. Og folk bliver gale... Det er jo vanvittigt! Hvis man spiller bordtennis hjemme i sin have 2 timer om dagen, og ikke varmer op og strækker ud, får man sgu da også skader - Hvem er det liiige man skal sagsøge for det???
  Pladderhoveder!

  SvarSlet
 4. Trenger nok å strekke ut uansett om man vil saksøke noen eller ikke.

  SvarSlet
 5. Herlig innlegg .... jeg tror nok at min mann og jeg skal fortsette å sitte med hver vår laptopp på fanget istedet for å kaste oss på Wii Sport-bølgen!

  SvarSlet
 6. Ja Wii kan være hårdt ved kroppen, og så er Udstrækning rigtig rigtig vigtig, lige som ved al anden sport.. fint u-valg.. :-)

  SvarSlet
 7. Det er alltid kjekt å ha en treningsbuddy - selv om det er en som heter wii!!

  SvarSlet
 8. Det er meget viktig å strekke ut etter en real treningsøkt. ;)
  Vi spilte ganske mye Eye Toy en stund, og det merktes godt ja.. Moro med aktiviserende tv-spill. :)

  SvarSlet

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!