lørdag den 26. februar 2011

Kosten har overordenlig meget betydning!

Videnskab.dk kunne man i går læse artiklen Usund kost kobles til lavere IQ
11. februar havde DR ligeledes en artikel, der afslørede sammenhængen mellem kosten og diagnosen ADHD.
16. februar kom Videnskab med endnu en artikel, der afslørede sammenhængen mellem kost og ADHD fra et hollandsk studie.
Her til morgen brillerer Videnskab med et opråb: Drop ADHD-medicin og kig på kosten

Vi har alle årene, Lærkeskolen har eksisteret, arbejdet efter devisen: Økologisk kost uden tilsatte kunststoffer fremmer børnenes læringsmuligheder. Vi arbejder med koncentrationsforstyrrede børn og unge, som tit har medfølgende diagnoser som fx ADHD.


Grundtanken er overordnet, at man faktisk ikke kender langtidseffekten af indtagelse af kemi i form af medicin. Ritalin er et stof med egenskaber a la kokain og amfetamin. Det samme gælder kemi i maden. Det gælder kunstige farvestoffer, smagsstoffer og duftstoffer. Og især kunstige sødestoffer. Ud over deciderede allergiske relationer over gluten, laktose m.v., er der faktisk nogen der udvikler sygdomme af visse fødevarer. En sygdom der ligner ADHD. Ved hjælp af en basiskost, kan 6 ud af 10 børn, med diagnosticeret ADHD faktisk slippe af med den.

Selvom vi ikke alle lider af ADHD, er det værd at tænke over. Hvad er det egentlig, der udgør god mad? Hvilke fødevarer får dig til at føle dig let, glad og tilpas mæt? Hvilke fødevarer får dig til at føle dig tung, træt og overmæt?

Basiskosten fra det hollandske forsøg bestod af: vand, hvidt kød, grøntsager, ris og frugt.

1 kommentar:

  1. Jeg er pædagog på en folkeskole og har flere gange oplevet hvordan kostændringer også ændrer børns adfærd og indlæringsevne - Nogle gange radikalt!!
    Det er tankevækkende og faktisk også enormt skræmmende at der er så meget kemi i nogle fødevarer at det hæmmer børnene i sådan en grad. Desværre er det ikke et emne der fylder særlig meget, så hvor er det vigtigt at du som her bringer det på banen.

    SvarSlet

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!