tirsdag den 10. februar 2015

Falafler er så ikke LCHF...

Jeg prøvede jo ikke at være for fanatisk. Der skulle være plads til "almindelig fornuftig mad"...
Men er det nu også fornuftigt?

Hver eneste gang jeg "falder i" og spiser kulhydrater, selv de sunde af slagsen, så har jeg cravings efter mere sødt og føler mig ikke rigtig mæt.
I går var ingen undtagelse.
Storemusen havde maddag og havde valgt at lave falafler med tzatziki. Og lad mig lige slå fast - I nailed those falafles yesterday!!! De bedste, jeg NOGENSINDE har lavet.
Jeg nåede faktisk at spise 20 små falafler, før det slog mig: Det er det største måltid, jeg har spist i 3 uger! Der er noget galt...
Og ganske rigtigt... 115g kulhydrater lige der!
For pokker da også...

Åh, og jeg kan så stadig ikke finde ud af at skrive daglige, eller i det mindste hver 2. dag. Faktisk startede jeg det her indlæg med falaflerne i onsdags... Ja, døm mig bare...
Og igen... Det er ikke, fordi jeg ikke laver mad i rigelige mængder og en masse nye opskrifter, jeg har bare så meget hyr med nye opskrifter og at alt skal laves fra bunden, så jeg glemmer fuldstændig at tage billeder også... Og det er altså lidt plat at skrive blogindlæg om mad uden fotos.

Ej, det er løgn... Jeg har faktisk et billede af min Ceasar Salad Sandwich fra i tirsdags.


Og faktisk har jeg også et billede af en lækker lille cupcake, som min venindes syge datter fik bakset sammen, da jeg passede hende et par timer i mandags.
Vi sad og så Kagekampen i tv. Dagens udfordring var at bage med grøntsager. Én af deltagerne talte om, hvor svært det var at bage med noget så ukonventionelt som rødbede, og jeg undrede mig...
Rødbede? Jeg bager da tit rødbede-chokolade-kage... Er det virkelig ukonventionelt og svært?
Prøv selv... jeg synes, det er nemt...

Rødebede-chokolade-cupcakes (8 stk.)
100g mørk chokolade (jeg bruger normalt 86%, men "børneversionen" er max. 70%)
50g smør, saltet
1 æg
50g rørsukker
50g fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
75g rødbede, skrællet og revet
  1. Smelt smør og rør chokoladen ud heri.
  2. Pisk æg og sukker.
  3. Tilsæt chokolademassen.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser og bland godt.
  5. Hæld i forme og bag midt i ovnen 20 min. ved 175 grader.

Her serveret med en creme rørt af smør, flødeost, flormelis, en dråbe hindbærsmag og 1-2 dråber rød frugtfarve, sprayet med spiselig guldspray og drysset med frysetørret hindbær.

Fredag afholdt skolen deres årlige fastelavnsfest og Størstemusen skulle naturligvis være Elsa, da hun jo har fået den smukkeste kjole i julegave af Moster Muffin fra Irland. Det glæder mig meget, at skolen holder sig til en juice og en fastelavnsbolle i stedet for de mange slikorgier man ser mange steder. Og må jeg klappe i mine små hænder, når pigebarnet kommer hjem med en tom madkasse, bortset fra størstedelen af den "klamme" færdig-fastelavnsbolle?


Lørdag aften spiste vi en slags mexicansk kalkunburger med nachos. Min LCHF-version var som salat med kalkunbøf og uden nachos, men med masser af salsa og avocado.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!