Kort om cheesecakes.
I følge Wikipedia blev cheesecakes, som vi kender den i dag, "opfundet" af William Lawrence i New York 1872, da han forsøgte at genskabe den franske ost Neufchâtel - brie/camambert-variant, og ved et uheld skabte en umoden flødeost.
Simona, en italiener i Californien, har skrevet mere om Neufchâtel, og hvordan man laver sin egen hjemmelavede version af osten.
Generelt er den irske cheesecake lavet af en bund af knuste kiks, ubagt ostemasse og frugt-gelé-top.
Moster Muffin og The Irish Man er hjemme i anledning af julen, og har boet i vores lille hus siden torsdag aften, hvor vi kom hjem fra den årlige julefrokost. Pigerne er vilde med at have dem på besøg, for de er super gode til at tage med på legepladsen og gå tur, selv i regnvejr.
Aftensmaden bestod af en variant af Svampe/valnøddepostej med ovnbagte rodfrugter af Kirsten Skaarup. Moster Muffin er ikke vild med selleri og jeg afskyr valnødder, og salviebøtten var tom - så vi lavede vores egen variant:
Ingredienser:
2 små løg, finthakkede
400g champignon, finthakkede
1 stor pastinak, revet
3-4 spsk. rapsolie
Citronsaft fra ½ citron
2 tsk. tørret timian
1 tsk. tørret basilikum
1-2 dl rasp
2 spsk. Husk
1 æg
1 dl soyacousine
Vi fulgte fremgangsmåden på Kirsten Skaarups hjemmeside, og bagte den ca. 35 minutter varmluft 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!