En produktiv dag. En stor portion æblemos, 1½ glas havtorn-æble-gelé og 3,25 liter hyldebær-æble-saft. Og en enorm portion ENORME æbler!
Æblerne er af sorten Aroma og blev plukket i Båring til 8 kroner kiloet. Dejligt sted, hvor mormor & Larsen hjalp med at slæbe.
Tror du stadig ikke på mig, når jeg siger, de er ENORME???
Mormor var så fræk at spørge, om hylden i hegnet var til fri afbenyttelse eller salg... Dem måtte vi da hjertens gerne snuppe :-)
Vi nåede da også lige at runde stranden...
Størstemusen har bagt Squash-chokolade-kage. En opskrift, hun har fået af Maria Bastholm til høstmarkedet.
Se lige den fine mole. Hvis det ikke var for skarvene...
Bagerst i fryseren lå den sidste pose havtorn fra sidste år.
Havtorn-æble-gelé ca. 500ml
ca. 500g havtorn
ca. 500g æbler, renset for kernehus
5 dl vand
---
300g sukker
- Havtorn er nemmest at få af, hvis man klipper grenene af og smider dem i fryseren.
- Hæld havtorn, æbler i tern og vand i en gryde og kog for svag varme ca. 30 min.
- Afdryp saften. Pres ikke posen, men lad den dryppe af så længe, at det naturlige pektin kommer med.
- Bring saften i kog og tilsæt 100g sukker pr. 1 dl saft.
- Skum saften og hæld på rene glas.
ca. 1500g hyldebær
ca. 625g æbler, renset for kernehus
1,8 liter vand
---
125g sukker
ca. 625g æbler, renset for kernehus
1,8 liter vand
---
125g sukker
- Hæld hyldebær, æbler i tern og vand i en gryde og kog for svag varme ca. 1 time.
- Afdryp saften.
- Varm saften op og udrør sukkeret helt.
- Tilsæt 2 tsk. konservering inden det hældes på rene flasker.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!