Så det hele går løs onsdag d. 8. oktober kl. 11.45, da postbilen holder udenfor min dør med en flamingopakke.
Fisken var frisk, uden lugt og pakket med en masse god is, der kunne sættes direkte i køleskabet og dermed spare lidt strøm.
Inde i kassen lå først og fremmest en sød besked fra Skagenfood (og en opskrift, men det var jo ikke lige meningen, den skulle bruges i denne omgang)
Og så minsandten om vi ikke fik multefilet. En vegetarisk subtropisk fisk, der kommer på besøg i Danmark fra juni-oktober. Kødet er fast og en anelse rødligt.
Jeg kiggede på de ingredienser, der umiddelbart befandt sig i mit køkken i forvejen. Der er jo ingen grund til at gå ud og investere, når man har masser af økologisk frugt og grønt i sit køkken.
*æbler
*porrer
*fennikel
*hokkaido græskar
Uh, en rest hvidvin... SÅ skal vi ha' risotto. Her har jeg valgt "fy"-versionen med hvide arborio-ris, men det kunne sagtens erstattes af perlebyg el.lign.
Risotto med Hokkaido
Herren hjalp til med at skære græskar. Det er hårdt for mine håndled. Heldigvis behøver du ikke skrælle hokkaidogræskar, da skallen bliver blød og lækker efter både kogning, bagning og stegning.
Hokkaidoternene kommer i et ovnfast fad med lidt olivenolie, salt og peber og bages 20 min. ved 200 grader. Pas på, spidserne ikke bliver sorte. Det giver en ikke så rar bismag.
Smelt smør og olivenolie i en gryde og tilsæt fennikel, løg og hvidløg. Steg klare 5 min.
Skyl risene grundigt. Meget grundigt. Indtil der ikke længere danner sig skum på overfladen af skålen/kanden du skyller i. Dryp af i en si og steg dem i gryden med løgblandingen et par minutter.
Tilsæt vin og lad det koge lidt ind.
Tilsæt bouillon ½-1 dl ad gangen, det er vigtigt at holde gang i risene, så de aldrig tager farve på bunden af gryden. Det giver en grim smag...
Så er det tid til at tilsætte græskartern og parmesan. Server umiddelbart efter.
Foto lånt af wikimedia.org |
Skindstegt multe med karryæbler
Mens bouillonen koger ind skæres porrer og æbler i skiver og tern og steges på panden med karry.
Jeg brugte i dagens anledning en lækker Bombay karry, der er mild smag, der ikke overdøver fisken.
Sæt den næste pande på blusset med smør og olivenolie.
Skær den store flotte multefilet i mindre stykker.
Vend skindsiden i rugmel og krydr kødsiden med salt og peber.
Steg dem hårdt 4-5 minutter på skindsiden til skindet er lækkert sprødt. Vend dem, sluk for varmen og lad dem trække et par minutter mens du færdiggør risottoen.
Server fisken i et fad med karryæblerne.
Retten kan nydes både med et glas hvidvin og en øl.
Jeg har på billederne kun brugt én filet á 300g, da vores familie jo består af 2 voksne og 2 børn. Desuden er risotto ikke pigernes yndlingsret, så de spiste pommes frites til fisken.
Opskriften kan du downloade her.
Uhm, rigtig dejlig måde at lave multe på. Det er en pragtfuld fisk!
SvarSletMen det er altså ikke så godt at du har nuppet billedet af osten herfra http://go.tv2.dk/opskrifter/article.php?id=3993438 - det kan blive en dyr fornøjelse for dig hvis det bliver opdaget. Har selv fået ørerne i maskinen på den konto engang, så ved kun alt for godt at man ikke bare må bruge andres billeder som man lyster. Beklager, men det bliver jeg altså nødt til at sige.
Hej Klidmoster
SletHelt fint du siger det. Det gik lidt stærkt og jeg glemte at tjekke min kilde ordenligt ;-)
Rettet og fixet. Tak fordi du gjorde mig opmærksom herpå :-)