mandag den 24. marts 2014

Butternut Squash

Butternut Squash er en vintersquash eller et vintergræskar med en sød, nøddeagtig smag. Den er en god kilde til fibre, vitamin C, A og E, samt mangan, magnesium og kalium. Den har i øvrigt, som mange andre squash- og græskartyper, mange fremragende brugsmuligheder: Den kan ristes, koges, pureres til suppe, moses til gryderetter, i brød eller muffins.


Skallen er hård og fjernes nemmest med en kartoffelskræller, eller mit yndlingsredskab: ostehøvlen.



Hvis du alligevel skal koges til suppe, puré eller mos, kan du med fordel rive den på et rivejern eller køkkenmaskinen, da den er hård at håndtere.




Jeg fandt en lille spire inde i squashen... Måske man skulle forsøge sig med at plante sine egne?

Butternut Squash Risotto med kalkunbacon og salvie (4 personer)
[inspireret af Lucy Bridgers]



1 butternut squash
25g smør
2 små løg, finthakkede, det gøres hurtigt og nemt på Alligatoren 

300g arborio-ris (risotto-ris) 

2 dl hvidvin
1 liter hønsefond/grøntsagsbouillon (i manglen på den ægte vare, er Oscar's ikke at kimse ad) 

1 spsk. frisk salvie (eller ½ tsk. tørret)
1 knsp. safran
1 pakke kalkunbacon
75g parmesan 

  1. Skræl butternut squashen og riv den groft.
  2. Smelt smørret i en tykbundet gryde. Tilsæt finthakkede løg og rist dem klare. 
  3. Skyl risene grundigt (det gælder i øvrigt alle ris og korn) 
  4. Tilsæt ris og lad dem suge smørret. Tilsæt vin og lad dem igen suge væsken.
  5. Tilsæt squash og tørret salvie. Tilsæt fonden lidt efter lidt.
  6. Skær baconen i små strimler og steg. 

  7. Tilsæt safran og parmesan når risene er færdigkogt.
  8. Server med bacon og evt. frisk salvie. Og en dejlig koldt glas hvidvin hertil.




Til frokost i morgen kan resterne af risottoen laves til  klatkager og serveres med salat.

I øvrigt er jeg tilhænger af "gammeldags" pander, hvor man ikke behøver bekymre sig om giftig belægning, der falder af. Ulempen er naturligvis, at maden ligesom hænger lidt fast, selvom man bruger godt med fedtstof.

Det løser jeg ved at rense panden for madrester og overskudsolie med køkkenrulle.
Så smider jeg den i opvaskemaskinen og lader den gøre, hvad den kan.
Ude igen sidder der stadig lidt genstridig stege-belægning.


Et styks Magic Sponge, Mr. Magic, melaminsvamp eller hvad du vil kalde den... og VAND


En smule minimal muskelkraft... og TADAA!


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!