tirsdag den 11. november 2014

Risotto og alle dens fætre

Risotto. Bygotto. Speltotto. Rugotto.
Kært barn har mange navne og her i huset elsker, elsker, elsker vi dem alle sammen.
Børnene er lidt skeptiske... Men de elsker det, når vi ikke gør det for kompliceret.

Her er 3 af vores yndlings-'otto'er.

Den første har jeg faktisk lavet mange gange. Og det på trods af, at jeg faktisk ikke bryder mig særligt om radisser. Den blev lanceret på P4 efter åbningen af Danmarks første Grød-restaurant 25. september 2011. Grød og otto'er er jævnlige gæster på vores morgen- og aftenbord.


Spinatbygotto med Vesterhavsost, basilikum og radisser (4 pers.)
500g frisk spinat, skyllet
20g smør
2 dl fløde
peber
200g perlebyg
vand
1 tsk. salt
125g Vesterhavsost, revet
50g radisser, fintsnittede
frisk basilikum
muskatnød, friskrevet
  1. Smelt smørret i en gryde og tilføj spinat (gem en håndfuld til senere). Steg spinat til det falder sammen.
  2. Tilføj fløde og peber og lad det koge ind 15 min.. Blend.
  3. Kog perlebyg i 5-6 dl vand med salt al dente.
  4. Kog den friske spinat og byg med endnu 4 dl vand til vandet er fordampet.
  5. Tilsæt spinatpuré og Vesterhavsost.
  6. Server med fintsnittede radisser, basilikumblade og lidt friskrevet muskatnød.
Spinatbygotto med Vesterhavsost, basilikum og radisser

Jeg har tidligere på bloggen serveret Bygotto med Hytteost.

Bygotto med Hytteost
En ny favorit er Katrines rødbederisotto:

Rødbederisotto med feta, parmesanost, stegt rødbede og timian (2 pers.)
125g rødbeder, skrællede
2 tsk. timian
1 fed hvidløg, finthakket
30g smør
2½ spsk. olivenolie
2 spsk. citronsaft
salt & peber
1 skalotteløg, finthakket
150g arborioris
½ liter bouillon, opvarmet
½ dl hvidvin
75g parmesan, friskrevet
75g feta i tern
frisk persille
  1. Riv 100g rødbeder groft og skær de resterende 25g i tern.
  2. Opvarm 15g smør og 1 spsk. olivenolie i en gryde. Steg de revede rødbeder med hvidløg og timian 15 min.
  3. Tilsæt citronsaft, salt og peber. Blend.
  4. Steg rødbedetern i ½ spsk. olie og drys med salt.
  5. Steg løg møre i 15g smør og 1 spsk. olie og tilsæt ris.
  6. Tilsæt vin og bouillon lidt efter lidt og lad risene suge al væsken.
  7. Tilsæt rødbedepuréen og lad risene koge færdig.
  8. Tilsæt parmesan lige inden servering.
  9. Server med stegte rødbedetern, feta og persille.
Rødbederisotto med feta, parmesan, stegt rødbede og timian
Jeg har tidligere på bloggen serveret Risotto med Soltørrede tomater & Cashewnødder og Butternut Squash Risotto med kalkunbacon og salvie.

Butternut Squash Risotto med kalkunbacon og salvie
En anden risotto, jeg har serveret på bloggen er Risotto med Hokkaido. Den har jeg lavet i forskellige variationer. Hokkaido er en fantastisk grøntsag.

Risotto med Hokkaido
Og når du har lavet for meget risotto - en sjældenhed hvis den er vellavet - men måske var ungerne bare ikke så sultne... Så kan du bruge resterne til Risotto-frikadeller eller Risotto-klatkager. Vejledningen finder du her.

Risotto-klatkager
ER der kombinationer af grøntsager og korn, der ikke kan blive vellykkede?
Hvad er DIN favorit-risotto?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!