onsdag den 30. oktober 2013

Frokost: Fastfood

Nogle gange er man bare så sulten, at man ikke orker at lave en hel masse...
Så frokosten i dag bød på de fantastiske mini-forårsruller Netto har haft på tilbud... De er bare mums!


Egentlig er jeg ikke vild med færdiglavet mad, fordi man ikke kan se/smage/lugte hvad der er i. Men disse vegetariske miniruller er fyldt med grøntsager i sirligt udskårne stænger. Du kan både se og smage, hvad der er hvad... DET er bare i orden! - Og naturligvis serveret med min egen søde chilisauce!


Et godt og kalorielet sidestykke er salsa med grøntsagsstænger. Igen, denne salsa er færdigkøbt. Et glas, der har stået et stykke tid i skabet, som jeg hellere måtte få tømt...


Skal du ud i en hjemmelavet salsa, foreslår jeg følgende (ret autentiske ) udgave af den mexikanske salsa:

Pico de Gallo er et frisklavet mexikansk tilbehør til fx nachos eller som hovedingrediens i tacos, og er lavet hovedsageligt af friskhakkede tomater, løg og chili. Hertil kan du krydre efter lyst med lime, koriander, avocado eller rejer.

Salsa Roja (rød sauce) er den vi nok kender herhjemme, man får serveret på mexikanske restauranter til sine nachos, eller køber færdiglavet på glas.
(Og lad nu være med at kalde det Salsa-sauce, ik?! Salsa BETYDER sauce, så i stedet for at lyde smart, lyder du nu dum, når du beder om sovs-sovs! - Lidt at sammenligne med Italiensk Gelato-is ... Gelato BETYDER is... Lær det nu!) ... Sidespor...
Salsa Roja (min opskrift)
Ingredienser:
½ flaske mosede tomater
1 finthakket løg
1-2 fed finthakket hvidløg
½ spsk. olivenolie
salt
chili efter smag
frisk koriander

Hvis den skal være rigtig god, koger du tomaterne ind til halvdelen med ½ tsk. stødt spidskommen, ½ tsk. stødt koriander og ½ tsk. kanel - inden du tilsætter resten af ingredienserne :-)

... Og selvom mange "ægte mexicanere" ville hade den tynde Salsa Picante, der står på hylderne i supermarkederne - Må de bøje sig i støvet for dens udbredelse af det mexikanske køkken til resten af verden. Således blev der i USA 1992 solgt mere salsa end ketchup!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!