onsdag den 19. februar 2014

Giveaway, modellervoks og en hæklet bøllehat

Normalt gider jeg ikke alle de Giveaways, der er ude i blogland. Engang gjorde jeg rigtig meget i de kreative, men hvor kan man da nå at blive venner med og læser af mange blogs, som man i virkeligheden ikke rigtig gider læse med. Og så er det jo egentlig lidt snyd, ik`?!

Men i dag udlover Øglemor et sæt regntøj fra BeeBoo. Jeg elsker de skæve tanker og de sjove udtryk fra Hverdagens surdej, og glæder mig til at læse næste afsnit af øglernes historie. Og da Størstemusen er ved at vokse ud af det sidste sæt regntøj hun ejer og har, er det vel en meget god anledning til at ønske sig noget nyt.

Vinterferien fortsætter, og da sygdommen nu også har ramt moderen, er udeleg snart en saga blot. Herren render på toilettet og kalder evig og altid på Ulrik... aner ikke hvem, Ulrik er. Størstemusen er snart nede på halv kropsvægt... overdrivelse fremmer forståelsen - men i dag har hun da spist 4 skefulde havregrød, en halv bolle med tilsvarende 3 stykker pålægschokolade og snart en halv pizzabolle. Og hele 3 kopper jordbærte med honning. Mindstetrolden hygger rundt med høj feber og hovedpine - men det kan man ikke mærke på hende - hun vil kun spise frisk frugt og grønt, men det er også hendes fortrukne mad til hverdag - ellers leger hun med Lego Friends, Barbie og Modellervoks.

Ja, modellervoks. Det fik hun lige lyst til. Okay, siger moderen, men vi er altså nødt til at køre ned efter noget mel, så... og mælk og rugbrød og agurker og gulerødder ... OKAY! råber hun og går selv ud og tager termotøjet på... Okay? Jeg nåede ikke engang at lokkemed bagerens fy-boller, og hun er allerede i gang. Hun må VIRKELIG have lyst til at lave modellervoks!

Modellervoks 4 farver
2 dl fint salt
5 dl hvedemel
2 spsk. citronsyre
1 tsk. kokosolie
5 dl vand
------------
frugtfarve/pulverfarve/fondantfarve
evt. essens for at give det en anden lugt
 1. Kast salt, mel, citronsyre og kokosolie op i en gryde med vandet. Og lav en opbagning á la hvid sauce.
 2. Det går stærkt og det er MEGA hårdt at røre rundt, men forsøg i ca. 3 min.
 3. Tag et par gummihandsker på og smid en fjerdedel af dejen i en skål med farve og duft. Jeg fortrækker pulverfarve eller fondantfarve, det giver de klareste farver og er nemmest at arbejde med. 
 4. Ælt... og ælt... og ælt... PUH ... og ælt... og ælt.... tilsæt evt. lidt mere farve... og ælt... og ælt... (You've got the idea)
 5. Gentag 3 gange mere.
Ja, og så fik jeg lige lyst til at prøve Tusindfryds bøllehat. Den er til Mindstetrolden, men hun gider ikke stå model, så Størstemusen indvilliger til at stå model mod at Moderen henter nogle hobbymaterialer til hende...

Nu må jeg i gang med at hækle rødhættes krave!

Hehe... Kl. 18.13 fandt jeg linket til den krave, jeg tidligere har lavet til Størstemusen efter Drops Design. Men da jeg linkede hertil så jeg, at det faktisk ikke helt var den idé, jeg havde i tankerne, til Mindstetroldens Rødhætte-krave. ...hvorfor vil jeg hele tiden skrive krage?... 10 minutter senere faldt jeg over denne.
Og kl. 19.54 var dette klar:
Later...

BONES!!!2 kommentarer:

 1. Du er dæleme produktiv på sådan en dag :-) Tak for de pæne ord om bloggen og give away'en. Det er lige før, jeg ville ønske, at reptilerne selv stod og manglede noget nyt, så meget fint (og billigt), der er på siden.

  Ang. det der med at røre farve ud i hjemmelavet modellervoks, da kan jeg anbefale en røremaskine (KitchenAid, Mastermixer, Kenwood - de der store trækæsler) - så går det let og helt uden ømme arme :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ej, hvorfor tænkte jeg ikke lige på det?! Herren har jo verdens fineste Kenwood stående... Troede kun den kunne bruges til bolledej?! :-D

   Jeg snyder altså lidt... Som man nu gør i blogland fra tid til anden.. Hatten har været en uge undervejs ;-)

   Og så spilder jeg jo ikke min tid med fx rengøring, med den spasserkrop, jeg render rundt med :-D

   Slet

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!