søndag den 7. september 2014

Æbler & bær

 

En produktiv dag. En stor portion æblemos, 1½ glas havtorn-æble-gelé og 3,25 liter hyldebær-æble-saft. Og en enorm portion ENORME æbler!


Æblerne er af sorten Aroma og blev plukket i Båring til 8 kroner kiloet. Dejligt sted, hvor mormor & Larsen hjalp med at slæbe.




Tror du stadig ikke på mig, når jeg siger, de er ENORME???


Mormor var så fræk at spørge, om hylden i hegnet var til fri afbenyttelse eller salg... Dem måtte vi da hjertens gerne snuppe :-)


Vi nåede da også lige at runde stranden...



Størstemusen har bagt Squash-chokolade-kage. En opskrift, hun har fået af Maria Bastholm til høstmarkedet.


Se lige den fine mole. Hvis det ikke var for skarvene...


Bagerst i fryseren lå den sidste pose havtorn fra sidste år.


Havtorn-æble-gelé ca. 500ml
ca. 500g havtorn
ca. 500g æbler, renset for kernehus
5 dl vand
---
300g sukker
  1. Havtorn er nemmest at få af, hvis man klipper grenene af og smider dem i fryseren.
  2. Hæld havtorn, æbler i tern og vand i en gryde og kog for svag varme ca. 30 min.
  3. Afdryp saften. Pres ikke posen, men lad den dryppe af så længe, at det naturlige pektin kommer med.
  4. Bring saften i kog og tilsæt 100g sukker pr. 1 dl saft.
  5. Skum saften og hæld på rene glas.

Hyldebærsaft ca. 3 liter
ca. 1500g hyldebær
ca. 625g æbler, renset for kernehus
1,8 liter vand
---
125g sukker
  1. Hæld hyldebær, æbler i tern og vand i en gryde og kog for svag varme ca. 1 time.
  2. Afdryp saften.
  3. Varm saften op og udrør sukkeret helt.
  4. Tilsæt 2 tsk. konservering inden det hældes på rene flasker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!