lørdag den 28. august 2010

Sukker eller ej



S for sukker. Hvis denne blog handlede mere om mine dårlige vaner, end om mine nyfundne gode vaner, ville mit S-indlæg helt sikkert ha' været SKO SKO SKO (tag dig sammen!)


Jeg har skrevet lidt om sukkerfrit slik, og nok især bivirkningerne ved for stort indtag! Men jeg kunne godt tænke mig at opstille fordele, ulemper, forskelle og ligheder mellem det naturlige og kunstige sukker - i mange af dets former.

Naturligt sukker
Raffineret bleget sukker fra sukkerroer, rørsukker, druesukker, sirup og honning (ikke omtalt frugt- og mælkesukker, da det også indeholder mange vitaminer og mineraler der i et vist omfang er nødvendige for kroppens daglige funktioner)
  • Sukker indeholder ingen vitaminer og mineraler
  • Kalorieregnskabet hedder 100% kulhydrater
  • Naturligt (næsten naturligt)
  • Ingen sundhedsmæssig værdig
  • Stor energimængde
  • Giver huller i tænderne på sigt
  • Giver store udslag i blodsukkeret
Kunstigt sukker
Sakkarin, aspartam, sukralose, neotame m.fl.
  • Ingen nævneværdig energimængde
  • Bitter metallisk eftersmag
  • Sundhedsskadeligt i større mængder (aspartam)
  • Indeholder ikke nævneværdige kalorier
  • Påvirker ikke tænder og blodsukker


Se andre bidrag med S her.  

1 kommentar:

  1. Interesant om sukker! Jeg bruker ikke så mye ren sukker til daglig, men jeg er vill etter sjokolade - dessverre:(

    SvarSlet

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!