fredag den 10. januar 2014

And uden Morten og Jul... Hvordan?


Ja... Jeg købte jo en and til Mortens Aften. En fin 3kg fritgående Anders, men vi afholdt altså ikke lige Mortens Aften som planlagt...
Så kunne den jo gemmes til jul... Men så kom min søster, Moster Muffin, & The Irishman hjem til jul - som så i anledningen heraf blev flyttet hjem til mormor.
Så her står man så - i starten af januar, i gang med at tømme ud af fryseren og finder... En AND!
What to do?
Googler...


Og får 200.000 resultater som ovenstående...
Brunkartofler?
Rødkål?

Det må kunne gøres bedre...

Hmm... Har noget hvidkål og nogle jordskokker....


Så... here we go:

And (lynudgaven):
And 3kg
salt
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær de yderste vingespidser og halsskindet af anden, fjern posen med indmad, fjern gump og rester af indvolde. Krydr indvendigt og udvendigt med salt.
  3. Skær 5 pigeon-æbler i både, fjern kernehuset og stop dem ind i anden. Luk med kødnåle.
  4. Smid vingespidser og indmad i bradepanden med ca. 1 liter vand og læg anden med brystet nedad på risten i en bradepande. Sæt anden i midten af ovnen 1 time.
  5. Vend anden og stil bradepanden i ovnen yderligere 1 time.
  6. Parter anden, læg stykkerne i sølvpapirsbåde i et fad og giv dem 5-10 min. på grill.
 

Stuvet hvidkål, Charlottes opskrift:
500g hvidkål i små tern
vand
----------
2½ dl mælk
muskatnød
3 tsk. majsmel udrørt i vand
salt & peber
----------
kanelsukker
  1. Kog hvidkålen i vand 10 min.
  2. Hæld vandet fra.
  3. Opvarm mælken med lidt revet muskatnød og jævn med majsmel.
  4. Bland kål og stuvning i en skål og server med kanelsukker.

Læs om Ægte kanel (Ceylon), og det skadelige stof Kumarin i Kassiakanel.

Jordskokkechips:
jordskokker
kokosolie eller olivenolie
salt
  1. Opvarm olien. Læg et lille stykke skræl i, så er det nemt at se, hvornår olien er varm nok.
  2. Skræl jordskokkerne og skær dem i supertynde skiver.
  3. Steg dem et par minutter, læg dem på fedtsugende papir eller viskestykker og drys med salt.
De flerumættede fedtsyrer er dem, der bliver mest giftige ved opvarmning og stegning. Derfor drejer det sig om at undgå stegning og opvarmning af olie med flerumættede fedtsyrer, som i øvrigt er supersunde, men kan altså ikke tåle varme.
Kokosolie og macadamia nøddeolie er de absolut bedste stegeolier, fordi de kun indeholder 2% flerumættede og 92% mættede fedtsyrer. Det er to meget forskellige olier som komplimenterer hinanden på bedste vis.
Koldpresset økologisk jomfru olivenolie indtager andenpladsen. Den har 9% flermættede, 15% mættede og 76% enkeltmættede fedtsyrer som er en neutral fedtsyre ved stegning.
Dansk økologisk smør kommer ind på en (for nogle overraskende) tredjeplads da også den kun har 2% flerumættede og 68% mættede fedtsyrer. Smør er fra koens biologiske system naturligt varmebehandlet med 37 grader og tåler derfor en vis varme.
Kilde: sundeborn.dk

De flerumættede fedtsyrer er dem, der bliver mest giftige ved opvarmning og stegning. Derfor drejer det sig om at undgå stegning og opvarmning af olie med flerumættede fedtsyrer, som iøvrigt er supersunde, men kan altså ikke tåle varme. - See more at: http://sundeborn.dk/faktaomplanteolie#sthash.IGsTrFwY.dpuf
De flerumættede fedtsyrer er dem, der bliver mest giftige ved opvarmning og stegning. Derfor drejer det sig om at undgå stegning og opvarmning af olie med flerumættede fedtsyrer, som iøvrigt er supersunde, men kan altså ikke tåle varme. - See more at: http://sundeborn.dk/faktaomplanteolie#sthash.IGsTrFwY.dpuf
De flerumættede fedtsyrer er dem, der bliver mest giftige ved opvarmning og stegning. Derfor drejer det sig om at undgå stegning og opvarmning af olie med flerumættede fedtsyrer, som iøvrigt er supersunde, men kan altså ikke tåle varme. - See more at: http://sundeborn.dk/faktaomplanteolie#sthash.IGsTrFwY.dpuf
De flerumættede fedtsyrer er dem, der bliver mest giftige ved opvarmning og stegning. Derfor drejer det sig om at undgå stegning og opvarmning af olie med flerumættede fedtsyrer, som iøvrigt er supersunde, men kan altså ikke tåle varme. - See more at: http://sundeborn.dk/faktaomplanteolie#sthash.IGsTrFwY.dpuf

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!