Eftermiddag: Banankage (LCHF, glutenfri, laktosefri)
kilde: Katrine |
10g stevia + 2 tsk. rørsukker
30g rapsolie
75g kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. HUSK
3 modne bananer, mosede
--------------------
70% chokolade, hakket
- Tænd ovnen på 200 grader.
- Pisk æg, stevia og sukker luftigt.
- Bland de øvrige ingredienser i og hæld i en rugbrødsform.
- Bag 40 min.
- Smuldr chokoladen over kagen, mens den stadig er varm og lad det smelte inden servering.
kilde: Sæson for God Smag |
½ løg, finthakket
1 spsk. olivenolie
5 æg
1 dl parmesan + 50g
1½ dl fløde
salt
peber
- Svits broccoli og løg i olivenolie, til løgene er klare. Brug en slip-let ovnfast sautépande.
- Pisk æg, fløde og krydderier i en skål. Bland grøntsagerne op i.
- Hæld det hele tilbage i panden og bag ved svag varme 20 min.
- Giv den 5 min. under grill.
- Server med revet parmesan og en god tomatsalat.
Eftermiddag: Knækbrød (LCHF, paleo, glutenfri, laktosefri, sukkerfri)
kilde: "LCHF Spis dig mæt og glad", Politikens Forlag |
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 æg
2 tsk. salt
1½ dl koldt vand
- Pisk æg.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Lad dejen hvile 1 time.
- Tænd ovnen på 125 grader.
- Hæld den forholdsvis flydende dej ud på en bageplade og fordel jævnt.
- Bag 90 min.
- Knæk i passende stykker og opbevar i en kagedåse.
kilde: Royal Greenland |
½ løg, finthakket
1 skive fennikel, finthakket
--------------------
savoykål
--------------------
300g speltkerner
2 peberfrugter i tern
rapsolie
- Opvarm ovnen til 160 grader.
- Hak de optøede rejer og bland med løg og fennikel.
- Tag store blade af og blancher dem let i saltet vand 2 minutter.
- Læg bladene ud i forlængelse af hinanden på bagepapir, placer farsen herpå og rul stramt i bagepapiret og luk som en knallert.
- Bag 35 min.
- Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Jeg koger først lidt grøntsagsrester til en fond, sier den og bruger den til at koge speltkerner i.
- Server rejerouladen i sushi-skiver med speltkerner vendt med peberfrugter og rapsolie.
Eftermiddag: Æble-klidmuffins (LCHF)
kilde: Brooklyn |
75g fuldkornshvedemel
2 dl soyamælk med vanilje
1 dl æblemos uden sukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
8g stevia
2 tsk. rørsukker
korn fra ½ vaniljestang
- Opvarm ovnen til 190 grader.
- Bland alle ingredienserne sammen. Fordel i forme og bag 15 min.
- Server med honning. Fryseegnede og gode som morgenmad.
kilde: Mette Helbæk |
200g feta
4 pærer
50g boghvede, hel
- Tænd ovnen på grill.
- Skær majroerne i ½cm skiver.
- Kryml feta over og grill dem gyldne 5 minutter.
- Skær pærerne i halve og rist dem gyldne på panden.
- Rist også boghvede på panden.
- Serveres med salat.
Eftermiddag: Müsli-småkager (LCHF, laktosefri, sukkerfri)
kilde: Gretchen |
2½ dl kokosflager
1 spsk. sesamfrø
½ tsk. salt
2 dl pekannødder, hakkede
1 dl tørrede blåbær
3 modne bananer, mosede
55g kokosolie, flydende
1 spsk. agave nektar
1 tsk. vanilleessens
- Opvarm ovnen til 175 grader.
- Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt de våde ingredienser heri.
- Form 16 småkager på en bageplade.
- Bag 25 minutter.
kilde: Maden i Mit Liv |
Vand
Karry
2 dl Soyafløde
--------------------
1 blomkålshoved
2 spsk. smør
+ saltede peanuts
- Bland farsen og opvarm vand i en gryde.
- Form boller kog dem ca. 5 minutter. Tag dem op.
- Reducer kogevandet, tilsæt karry og soyafløde og smag sovsen til med salt og peber.
- Riv blomkålen på den grove side af rivejernet.
- Smelt smørret på en pande og rist blomkålsrisene 5 min. til de er gyldne.
- Server med saltede peanuts og gulerodssalat.
Eftermiddag: Citronmåne (LCHF, glutenfri, laktosefri)
kilde: Katrine |
10g stevia
2 tsk. rørsukker
1/4 dl rapsolie
150g squash, revet
Saft & skal fra 1 citron
1½ tsk. bagepulver
Korn fra ½ vaniljestang
50g kokosmel
1/4 dl Husk
--------------------
2 tsk. honning
2 spsk. smør
1 spsk. flødeost
1 tsk. citronskal
1 spsk. citronsaft
- Pisk æg, Opvarm ovnen til 200 grader.
- stevia og sukker luftigt.
- Tilsæt de våde ingredienser. Tilsæt de tørre ingredienser og kør med el-piskeren indtil det tykner.
- Hæld i en springform og bag 45 minutter.
- Lav glasuren og smør det på, når kagen er afkølet.
kilde: Ann-Christine |
kartofler, Blå Congo
mozzarella
salt
rosmarin
olivenolie
- Opvarm ovnen til 225 grader.
- Lav dejen og rul den ud på bagepladen.
- Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på pizzadejen.
- Smuldr mozzarella over kartoflerne.
- Drys med salt, rosmarin og olivenolie.
- Bag 15 min.
Eftermiddag: Bounty-barer (LCHF, sukkerfri)
kilde: Ulla |
2 spsk. kokosolie + 1 tsk.
2 spsk. stevia
150g kokosmel
--------------------
200g chokolade 70%
- Smelt kokoscremen i en gryde med kokosolie.
- Tilsæt stevia og kokosmel.
- Beklæd en bageform med film og sæt på køl nogle timer.
- Skær dem i små firkanter.
- Smelt chokolade over vandbad med 1 tsk. kokosolie og overhæld firkanterne med chokolade, ved at sætte dem på en gaffel.
1 squash, revet og afdryppet
2 æg
salt
evt. kikærtemel
kokosolie til stegning
--------------------
røde kartofler (rød raja)
olivenolie
salt
timian
- Sørg for at trykke så meget vand som muligt ud af squashen.
- Bland med æg og rigeligt salt og steg i kokosolie. De skal have god tid og det er bedst på en slip-let-pande.
- Skær kartoflerne i både, læg dem i et ovnfastfad. Drys med olie, salt og timian. Steg i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!