Torsdag var jeg til eftermiddags/aftenmøde og Herren skulle lave boller i karry med blomkålsris. Desværre var der ikke mere hakket kylling i fryseren og jeg havde tøet et par svinekoteletter op i stedet.
Men han havde leget længe med ungerne og de besluttede at spise friske boller og råkostsalat i stedet.
Fredag skulle de føromtalte svinekoteletter så indtages, men vi måtte være kreative, for mængden af modne avocadoer gjorde karrysauce til et underligt smagsstof.
Jeg vendte koteletterne i rugmel iblandet salt og peber. Herefter fløde.
Herefter blev de vendt i rasp.
De panerede koteletter blev stegt i en blanding af olivenolie og smør.
Salat af avocado, tomat og pink grape.
Gremulata af rødløg, citronskal, fennikelknold, olivenolie og hindbæreddike.
Serveret med honningristede solsikkekerner, blomkålsris og smørsauce.
Lørdag havde Størstemusen været til 7-års fødselsdag med pigerne fra klassen, og Mindstetrolden og jeg crashede hos veninderne og Herren sov efter sin 10 timers nattevagt. Hans næste nattevagt starter 4 timer efter han vågner og varer 11½ timer. Vi ser ikke meget til ham og jeg har ikke meget overskud til aftensmad, oprydning eller rengøring.
Aftensmaden bestod af rugbrødsmadder, grøntsagsstænger og miniforårsruller.
Søndag var Mindstetrolden og Størstemusen til 5-års fødselsdag hos en fælles veninde mens moderen indhentede lidt forsømt søvn på sofaen. Eftermiddagen og aftenen blev brugt sammen med Lego Friends. Pigerne byggede og moderen sorterede. Herren smurte et par madder til ungerne og snuppede endnu en 11 timers vagt.
hvorfor bruger du egentligt rugmel?
SvarSletJa, det er der egentlig flere årsager til.
Slet1) det gjorde min bedstemor ;-)
2) sundt alternativ til rasp (og du kan faktisk undlade både æg og rasp)
3) det smager godt og ikke så "klistret" som hvedemel ;-)