Lindved Frugt ved Højby dannede ramme om vores lille lørdagseventyr. Og selvom vi blev overrasket af lidt regn og måtte søge ly under nogle brede æble
Hjemme igen laver jeg Verdens Bedste Æblemos (ca. 1 liter):
Ingredienser
- 1200g æbler (1/3 Guldborg, 1/3 Discovery og 1/3 Sunshine)
- 1 tsk. stødt kanel
- 3 dl vand
- 1 spsk. citronsaft
- 1 tsk. salt
- 1 vaniljestang, delt
- Skræl og rens æblerne. Gem skræller og kernehuse!!!
- Skær dem i mindre stykker og læg dem i en gryde.
- Tilsæt de øvrige ingredienser og kog 25 min.
- Fjern vaniljestangen. Gem!!!
- Hæld i skoldet, atamonrenset glas.
Når du nu alligevel står med en masse skræller, kernehuse og en kogt vaniljestang, så kan du jo lige så godt lave Æblegele (1 syltetøjsglas):
- Hæld skræller og kernehuse i en gryde og dæk med vand.
- Skrab kornene ud af vaniljestangen og tilsæt både korn og stænger.
- Kog 20 min., si vandet fra og smid skræller og vaniljestænger ud.
- Hæld vandet tilbage i gyden og tilsæt 30g sukker pr. dl væske.
- Kog til massen når 107 grader og hæld på skoldet, atamonrenset glas.
I morgen er det fredag og så må man få dessert efter aftensmaden til Disneysjov.
Prøv opskriften på Gammeldags Æblekage fra Aarstiderne. Den eneste, der smager som mormor lavede den.
Læs mere om genbrug i køkkenet!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!