fredag den 6. september 2013

Saucer og tilbehør

Citronolie er fantastisk på salater. Det er supernemt at lave det selv.
Alt hvad du skal bruge er
  • God olivenolie
  • 1 økologisk citron, skal og saft
  • 4 uger

Vanilleessens er uundværligt til alverdens desserter. Endnu en nem ting at fremstille.
Ingredienserne
  • Vodka
  • Vanillestang
  • 8 uger
Læs mere om genbrug i køkkenet!

Kapers kommer fra en busk fra middelhavsområdet. I Danmark har vi ikke kapersbuske, men vi har hyldetræer. 
Frøken Jensens Syltebog siger i korte træk
  • Umodne hyldebær i en skål
  • Dækkes med saltlage (125g salt til 1 liter vand) 1 døgn
  • Hæld saltlagen fra, hæld bær på atamonrenset glas og dæk med hvidvinseddike
Worchestersauce bruges ikke særlig tit, men den er svær at erstatte med en anden fødevare. About.com har en opskrift, som jeg her vil oversætte (ca. 7 dl):
  1. Opvarm 1 spsk. olivenolie i en stor sautepande og sauter 1 stort hakket løg, til de er bløde.
  2. Tilsæt 60ml tamarindsauce, 1 spsk. hakket hvidløg, 1 spsk. hakket ingefær og 1 hakket jalapenos. Kog over medium varen 5 minutter.
  3. Tilsæt 30ml hakkede ansjoser, 30ml tomatpuré, 1 hel nellike, 1 spsk. friskkværnet peber, 60ml majssirup, 125ml melasse/brun farin, 3,5 dl hvidvinseddike, 125ml mørk øl, 60ml appelsinjuice, 2,5 dl vand, ½ citron i tynde skiver og ½ lime i tynde skiver. Bland og bring i kog.
  4. Skru ned for varmen og simr, rør jævnligt rundt i 3 timer til det er tykt.
  5. Si ned i et atamonrenset glas og sæt på køl.
Ingen forårsruller uden Sød Chilisauce (ca. 2,5 dl):

  • 2,5 dl riseddike eller hvidvinseddike
  • 2,5 dl sukker
  • 125ml vand
  • 6 spsk. fiskesauce
  • 4 spsk. sherry
  • 6 fed hakkede hvidløg
  • 3 finthakkede chili
Fremgangsmåde:
  1. Bland alle ingredienserne i en gryde, bring i kog, skru ned og reducer til halvdelen.
  2. Opløs 3 spsk. majsmel i  8 spsk. koldt vand, og hæld det i gryden. Kog 2 min.
  3. Tag af varme og smag til. Den skal først smage sødt og så stærkt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!