Alt hvad du skal bruge er
- God olivenolie
- 1 økologisk citron, skal og saft
- 4 uger
Vanilleessens er uundværligt til alverdens desserter. Endnu en nem ting at fremstille.
Ingredienserne
- Vodka
- Vanillestang
- 8 uger
Kapers kommer fra en busk fra middelhavsområdet. I Danmark har vi ikke kapersbuske, men vi har hyldetræer.
Frøken Jensens Syltebog siger i korte træk
- Umodne hyldebær i en skål
- Dækkes med saltlage (125g salt til 1 liter vand) 1 døgn
- Hæld saltlagen fra, hæld bær på atamonrenset glas og dæk med hvidvinseddike
- Opvarm 1 spsk. olivenolie i en stor sautepande og sauter 1 stort hakket løg, til de er bløde.
- Tilsæt 60ml tamarindsauce, 1 spsk. hakket hvidløg, 1 spsk. hakket ingefær og 1 hakket jalapenos. Kog over medium varen 5 minutter.
- Tilsæt 30ml hakkede ansjoser, 30ml tomatpuré, 1 hel nellike, 1 spsk. friskkværnet peber, 60ml majssirup, 125ml melasse/brun farin, 3,5 dl hvidvinseddike, 125ml mørk øl, 60ml appelsinjuice, 2,5 dl vand, ½ citron i tynde skiver og ½ lime i tynde skiver. Bland og bring i kog.
- Skru ned for varmen og simr, rør jævnligt rundt i 3 timer til det er tykt.
- Si ned i et atamonrenset glas og sæt på køl.
- 2,5 dl riseddike eller hvidvinseddike
- 2,5 dl sukker
- 125ml vand
- 6 spsk. fiskesauce
- 4 spsk. sherry
- 6 fed hakkede hvidløg
- 3 finthakkede chili
- Bland alle ingredienserne i en gryde, bring i kog, skru ned og reducer til halvdelen.
- Opløs 3 spsk. majsmel i 8 spsk. koldt vand, og hæld det i gryden. Kog 2 min.
- Tag af varme og smag til. Den skal først smage sødt og så stærkt.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!