Butternutsquash-suppe (4 pers.) [inspiration Fjordrejen]
2 spsk. smør
½ bundt forårsløg
1 fed hvidløg
1 Butternutsquash
6 dl kyllingefond
½ dl fløde
1 pk. kalkunbacon
10 paranødder
timian
- Skær bacon i mindre stykker og steg i lidt rapsolie.
- Grovhak nødderne og steg med bacon.
- Afkøl bacon-nødder på fedtsugende papir og finhak.
- Skræl butternutsquash, fjern kernerne og skær i tern.
- Klar finthakket forårsløg og hvidløg i smør.
- Tilsæt græskartern og kyllingefond. Kog mør.
- Blend med fløde. Smag til med salt og peber.
- Server suppen med nødde-bacon, lidt timian samt nybagt majsbrød.
200 g majsmel
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 æg
2 dl kærnemælk
2 dl majs
3 forårsløg, finthakket
175 g cheddar, revet
- Varm ovnen til 200 grader.
- Pisk æg og kærnemælk.
- Tilsæt mel og bagepulver og pisk grundigt.
- Tilsæt de øvrige ingredienser.
- Bag i rugbrødsform 30 min.
- Lad den køle i formen først, inden den køler færdig!
NEJ... man kan IKKE vende et brød ud med det samme, når der er FLYDENDE varm cheddarost indeni!
4 æg (delt i hvider og blommer)
70 g sukker
6 g stevia (svarer til 60 g sukker)
saft fra 2 citroner & skal fra 1
4 blade husblas
½ dl fløde, pisket
- Pisk æggeblommer, sukker, stevia og citronskal.
- Udblød husblas i koldt vand 5 min., smelt over vandbad og mix med citronsaft.
- Pisk i æggeblommemassen og sæt på køl 10 min.
- Pisk æggehviderne stive med et rent piskeris.
- Pisk fløden stiv.
- Vend forsigtigt æggehvider og fløde i æggeblommemassen.
- Sæt på køl et par timer. Her foretrækker vi at servere den med en kraftig chokoladebrownie.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!