fredag den 27. juni 2014

Mediernes pligt og ansvar

Her til morgen sidder Mindstetrolden og ser Morgen-Ramasjang. Så kommer Den Lille Prinsesse... Vi kan godt lide Den Lille Prinsesse - hun repræsentere alt det, mine børn ALDRIG skal lære!


I dag havde Den Lille Prinsesse fået .... LUS ... (Åh, det er lige meget hvor små bogstaver, jeg skriver, så klør det stadig... sært ord).
  1. Alle kan få lus, også nyvaskede prinsesser! [SUPER godt budskab!]
  2. De andre vil ikke lege med hende, da de finder ud af, hun har lus [ØH, er det et budskab vi vil udbrede?]
  3. Barnepigen siger: "Lus hopper fra hoved til hoved, ligesom lopper" [EJ!!! DET ER JO DIREKTE FORKERT!!!]
  4. Løsning: Hæld luseshampoo i håret og så er det overstået! [I disse resistens-tider, er det absolut det mindst ansvarlige at gøre!]
Med disse 10 minutters morgentv, har vi nu fået skabt en hel ny generation af hysteriske og fejlinformerede børn og forældre! Tak til Den Lille Prinsesse.
"Nogle mennesker er flove over lus i familien, hvilket der ikke er nogen grund til. Tilstedeværelsen af lus har ingen forbindelse med manglende hygiejne eller rengøring, og det er vigtigt med åbenhed fra de smittede personer, hvis man vil lusene til livs."
"Risikoen for at blive smittet, hvis man deler børster, huer osv. er meget ringe, selvom det ikke fuldstændig kan udelukkes, at det kan finde sted under uheldige omstændigheder. Det er således meget vigtigt, at man ikke kommer til at koncentrere sig om omgivelserne, men bevarer fokus på at smitten sker direkte fra hoved til hoved."
Kilde: Vejledning om hovedlus, Sundhedsstyrelsen & Aarhus Universitet 

9. marts 2010 mærkede Anne-Dorthe Schrøder effekten af mediernes nye dagsorden: Copy-Paste.
Anne-Dorthe er direktør for EcoBaby og Natursutten.
Søndagsavisen bragte i marts 2010 den skæbnesvangre test af sutter, der skulle betyde 2 års kamp for at få renset sit navn i såvel medier og private blogs og fora, men i særdeleshed i forhold til alle de nationale og internationale kunder.Virksomhedens omsætning faldt mere end 80% på grund af fejlagtige testresultater, der påviste, at der fandtes skadelige ftalater i Natursutten.
Natursutten er lavet af naturlig gummi og er hverken skadelig for dit barn eller miljøet!
Du kan læse et interview med Anne-Dorthe Schrøder HER, og læse hendes officielle pressemeddelelse HER.

Foto lånt af EcoBaby
12. juni 2010 skrev BT om coliforme bakterier på Øllingegaard Mejeri. Journalisten havde på ingen måder sat sig ind i rapporten og skrev på bt.dk om Afføring i Øko-fløde. Men her er altså tale om jordbakterier! Den originale artikel er fjernet, overskriften rettet og udgivet under ny overskrift Fandt jord i øko-fløde.
Året efter skrev Politiken Øllingegaards historie, efter mejeriet fik afsendt deres erstatningskrav. Læs selv artiklen HER.

Foto lånt af Øllingegaard

Det nyeste eksempel på medie-steppebrand er falske billeder af Luis Suarez' bidemærke i Ciorgio Chiellinis skulder NEJ, jeg følger absolut ikke med i fodbold, eller nogen andre sportsgrene, men ret skal være ret, også i sportsverdenen!

Hvor blev kildekritikken af, spørger den gamle historielærer?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!