Men da jeg kom hjem efter indkøb, hvor jeg netop IKKE havde købt kartofler, var Herren i gang med at lave biksemad til frokost, hvor han brugte de sidste kartofler.
Hurtigt blev der forhandlet om chancen for bålvejr og lysten til at køre i Rema efter flere kartofler, og bålet vandt. Så her dufter dejligt af bålbrød. Opskriften på Herrens luftige fuldkornssnobrød finder du her.
Grundet det sparsomme udvalg i økologiske gule fødevarer i de tilgængelige supermarkeder, kommer her opskriften på fyldte peberfrugter UDEN gule tomater.
Fyldte peberfrugter 4 pers.
2 store gule peberfrugter
rapsolie til fadet
130g bygkerner
30g smør
2 tsk. gurkemeje
4 tsk. hønsebouillon + 3 dl vand (igen, du kan vælge en hjemmelavet eller en vegetarisk variant)
½ lille løg, finthakket
20g feta, finthakket
60g skinkemignon i tern (eller andre rester) (eller du kan helt undlade kød)
3 blade mynte, friskhakket
½ tsk. citronskal
saft af ½ citron
1 dl frosne ærter
- Halver peberfrugterne, fjern stok og kerner og læg dem med skæresiden nedad i et smurt ovnfast fad. Bag 15 min. ved 200 grader.
- Skyl bygkernerne grundigt.
- Smelt smørret i en gryde. Tilsæt gurkemeje, bouillon og afdryppede bygkerner. Lad det suge smørret.
- Tilsæt vandet og lad det simre 15 min. under låg. Tag låget af og simr videre til vandet er fordampet.
- Tilsæt de øvrige ingredienser til gryden og varm igennem.
- Vend peberfrugterne om og fyld dem godt. Der er fyld nok til 6 halve.
- Bag peberfrugterne 20 min. ved 225 grader.
Der er så skønt i haven lige nu. Der er dejlig lunt, men ikke så varmt, at Moderen må tilbringe det meste af dagen i siesta-tilstand på sin kolde lædersofa...
hindbær på vej |
ribs på vej (eller Fede-bær, som ungerne kalder dem.. Don't ask why!) |
tomatplanten mangler ikke b |
Pigerne nyder trampolinen...
Og så fik møgungerne vovet sig ud i sommerkostume nr. 1: Bar rumpe!
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!