tirsdag den 21. januar 2014

Madplan Uge 4

Mandag
Eftermiddag: Banankage (LCHF, glutenfri, laktosefri)

kilde: Katrine
5 æg
10g stevia + 2 tsk. rørsukker
30g rapsolie
75g kokosmel
2 tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
1 spsk. HUSK
3 modne bananer, mosede
--------------------
70% chokolade, hakket
  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Pisk æg, stevia og sukker luftigt.
  3. Bland de øvrige ingredienser i og hæld i en rugbrødsform.
  4. Bag 40 min.
  5. Smuldr chokoladen over kagen, mens den stadig er varm og lad det smelte inden servering.
Aftensmad: Frittata med broccoli (LCHF, vegetarisk, glutenfri)

kilde: Sæson for God Smag
400g broccoli i små buketter
½ løg, finthakket
1 spsk. olivenolie
5 æg
1 dl parmesan + 50g
1½ dl fløde
salt
peber
  1. Svits broccoli og løg i olivenolie, til løgene er klare. Brug en slip-let ovnfast sautépande.
  2. Pisk æg, fløde og krydderier i en skål. Bland grøntsagerne op i.
  3. Hæld det hele tilbage i panden og bag ved svag varme 20 min.
  4. Giv den 5 min. under grill.
  5. Server med revet parmesan og en god tomatsalat.
Tirsdag
Eftermiddag: Knækbrød (LCHF, paleo, glutenfri, laktosefri, sukkerfri)

kilde: "LCHF Spis dig mæt og glad", Politikens Forlag
2 dl hørfrø
1½ dl græskarkerner
1 dl sesamfrø
1 æg
2 tsk. salt
1½ dl koldt vand
  1. Pisk æg.
  2. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  3. Lad dejen hvile 1 time.
  4. Tænd ovnen på 125 grader.
  5. Hæld den forholdsvis flydende dej ud på en bageplade og fordel jævnt.
  6. Bag 90 min.
  7. Knæk i passende stykker og opbevar i en kagedåse.
Aftensmad: Rejeroulade i savoykål med spelt-otto.

kilde: Royal Greenland
400g rejer
½ løg, finthakket
1 skive fennikel, finthakket
--------------------
savoykål
--------------------
300g speltkerner
2 peberfrugter i tern
rapsolie
  1. Opvarm ovnen til 160 grader.
  2. Hak de optøede rejer og bland med løg og fennikel.
  3. Tag store blade af og blancher dem let i saltet vand 2 minutter.
  4. Læg bladene ud i forlængelse af hinanden på bagepapir, placer farsen herpå og rul stramt i bagepapiret og luk som en knallert.
  5. Bag 35 min.
  6. Kog speltkernerne efter anvisningen på pakken. Jeg koger først lidt grøntsagsrester til en fond, sier den og bruger den til at koge speltkerner i.
  7. Server rejerouladen i sushi-skiver med speltkerner vendt med peberfrugter og rapsolie.
Onsdag
Eftermiddag: Æble-klidmuffins (LCHF)
kilde: Brooklyn
3½ dl hvedeklid
75g fuldkornshvedemel
2 dl soyamælk med vanilje
1 dl æblemos uden sukker
1 æg
1 tsk. bagepulver
1 tsk. natron
8g stevia
2 tsk. rørsukker
korn fra ½ vaniljestang
  1. Opvarm ovnen til 190 grader.
  2. Bland alle ingredienserne sammen. Fordel i forme og bag 15 min.
  3. Server med honning. Fryseegnede og gode som morgenmad.
Aftensmad: Majroer med feta, pære og boghvede (LCHF, vegetar, paleo, glutenfri)

kilde: Mette Helbæk
4 majroer
200g feta
4 pærer
50g boghvede, hel
  1. Tænd ovnen på grill.
  2. Skær majroerne i ½cm skiver.
  3. Kryml feta over og grill dem gyldne 5 minutter. 
  4. Skær pærerne i halve og rist dem gyldne på panden.
  5. Rist også boghvede på panden.
  6. Serveres med salat.
Torsdag
Eftermiddag: Müsli-småkager (LCHF, laktosefri, sukkerfri)

kilde: Gretchen
130g havregryn
2½ dl kokosflager
1 spsk. sesamfrø
½ tsk. salt
2 dl pekannødder, hakkede
1 dl tørrede blåbær
3 modne bananer, mosede
55g kokosolie, flydende
1 spsk. agave nektar
1 tsk. vanilleessens
  1. Opvarm ovnen til 175 grader.
  2. Bland de tørre ingredienser i en skål. Tilsæt de våde ingredienser heri.
  3. Form 16 småkager på en bageplade.
  4. Bag 25 minutter.
Aftensmad: Boller i karry med blomkålsris (LCHF, paleo, glutenfri, laktosefri)

kilde: Maden i Mit Liv
Fars af hakket kylling (Herrens Hemmelighed)
Vand
Karry
2 dl Soyafløde
--------------------
1 blomkålshoved
2 spsk. smør
+ saltede peanuts
  1. Bland farsen og opvarm vand i en gryde.
  2. Form boller kog dem ca. 5 minutter. Tag dem op.
  3. Reducer kogevandet, tilsæt karry og soyafløde og smag sovsen til med salt og peber.
  4. Riv blomkålen på den grove side af rivejernet.
  5. Smelt smørret på en pande og rist blomkålsrisene 5 min. til de er gyldne.
  6. Server med saltede peanuts og gulerodssalat.
Fredag
Eftermiddag: Citronmåne (LCHF, glutenfri, laktosefri)

kilde: Katrine
4 æg
10g stevia
2 tsk. rørsukker
1/4 dl rapsolie
150g squash, revet
Saft & skal fra 1 citron
1½ tsk. bagepulver
Korn fra ½ vaniljestang
50g kokosmel
1/4 dl Husk
--------------------
2 tsk. honning
2 spsk. smør
1 spsk. flødeost
1 tsk. citronskal
1 spsk. citronsaft
  1. Pisk æg, Opvarm ovnen til 200 grader.
  2. stevia og sukker luftigt. 
  3. Tilsæt de våde ingredienser. Tilsæt de tørre ingredienser og kør med el-piskeren indtil det tykner.
  4. Hæld i en springform og bag 45 minutter.
  5. Lav glasuren og smør det på, når kagen er afkølet.
Aftensmad: Blå kartoffelpizza med rosmarin (Vegetar)

kilde: Ann-Christine
Pizzadej
kartofler, Blå Congo
mozzarella
salt
rosmarin
olivenolie
  1. Opvarm ovnen til 225 grader.
  2. Lav dejen og rul den ud på bagepladen.
  3. Skær kartoflerne i skiver og fordel dem på pizzadejen.
  4. Smuldr mozzarella over kartoflerne.
  5. Drys med salt, rosmarin og olivenolie.
  6. Bag 15 min.
Lørdag
Eftermiddag: Bounty-barer (LCHF, sukkerfri)

kilde: Ulla
1 dåse kokosmælk (kun cremen) fra køleskabet
2 spsk. kokosolie + 1 tsk.
2 spsk. stevia
150g kokosmel
--------------------
200g chokolade 70%
  1. Smelt kokoscremen i en gryde med kokosolie.
  2. Tilsæt stevia og kokosmel.
  3. Beklæd en bageform med film og sæt på køl nogle timer.
  4. Skær dem i små firkanter.
  5. Smelt chokolade over vandbad med 1 tsk. kokosolie og overhæld firkanterne med chokolade, ved at sætte dem på en gaffel.
Aftensmad: Squashfrikadeller og røde pommes frites (LCHF, paleo, vegetar, glutenfri, laktosefri)


1 squash, revet og afdryppet
2 æg
salt
evt. kikærtemel
kokosolie til stegning 
--------------------
røde kartofler (rød raja)
olivenolie
salt
timian
  1. Sørg for at trykke så meget vand som muligt ud af squashen.
  2. Bland med æg og rigeligt salt og steg i kokosolie. De skal have god tid og det er bedst på en slip-let-pande.
  3. Skær kartoflerne i både, læg dem i et ovnfastfad. Drys med olie, salt og timian. Steg i ovnen ca. 30 min. ved 200 grader.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!