tirsdag den 21. oktober 2014

Torskechowder - reperationsfrokost efter efterårsferien

Så er det frokosttid i Byhuset. Ungerne skal snart hentes fra institution og Herren har restitueringsdag efter Nat-Fri-Nat det er altså ikke en sjov måde at arbejde på... Godt, det ikke er så tit.

Nå. Efteråret nærmer sig. Mørket kommer tættere på både morgen og aften. Det betyder suppetid.
Suppe er en vidunderlig spise på så mange måder. Det er en god måde at få brugt de der lidt uens og indskrumpne grøntsager i bunden af skufferne. Og fantastisk restemad.


I dag står den dog ikke på mange rester. Vi er lige kommet hjem efter en skøn efterårsferie på Rømø, hvor vi blev vartet op i hoved og r*v... Vanvittig lækker mad... Og lidt for meget...
Mindstetroldens bedste ven på opholdet var den lækre italienske chefkok, der personligt lavede mælkefri pandekager til hende til dessert hver aften.

Man skal være rap på fingrene, hvis man skal nå at få billeder af de berømte pandekager...
Vi boede på Hotel Kommandørgården i et 4-persons værelse med køjeseng til ungerne og funktionelt køkken. Farmor, farfar og kusinen boede i værelset ved siden af. Området omkring Kommandørgården - hele Rømø faktisk - er vidunderligt. Naturen er betagende og både børn og voksne nød vandreture på heden, i skoven og ved stranden.


Op og ned af Hotel Kommandørgården ligger Rømø Lege- og hesteland. Legeparken er fuldstændig vidunderlig. Om sommeren er der også badeland. Men om efteråret kan man stadig køre på cykler og gocarts, lege på piratskibet, kæle med kaninerne og hoppe på et utal af hoppepuder og -borge.


Den anden del af legelandet er "heste", som i samarbejde med Islændercenteret giver mulighed for rideture på stranden, heden og i skoven, trækture i legeparken og hestevognsture med eller uden kusk.


Og farfar skulle som altid vise sit dyretække:


Den forholdsvis store græshoppe fulgte med hele vejen rundt på toppen af farfars hoved. Stor underholdningsværdi for alle.
Kommandørgården arrangerede en vidunderlig østerstur. Turen var desværre ikke krykke-egnet, men Moderen fik da lov at smage, da familien kom hjem med alle de mange østers.
Og pigerne var alle blevet mindst 5 centimeter højere af den tur, for de turde nemlig smage friske østers på stranden... Det faldt ikke helt i god jord, men de fik dog en medalje.


Det var en vidunderlig tur, hvor vi blev vartet op af restauranten både morgen og aften. Ungerne elskede, at de måtte vælge frit fra hele buffeten, og at de måtte gå flere gange. Det samme gjorde vi voksne, og takker Farmor og farfar for en vidunderlig tur, hvor vi ikke behøvede lave mad eller vaske op... Det var en rigtig ferie!

Især pandekager, pølser og bacon stod højt på de store pigers morgenmadsliste.
Mindstetrolden havde sin egen yoghurt og kakaodrik med, men nød godt af de dejlige friske rundstykker.

Efter vores daglige tur i svømmepølen kunne vi sætte os til aftensmadsbordet.
Italiensk buffet, Rømø Lam buffet og den mest fantastiske fiskebuffet...
Hjemme igen... Og så skal vi selv i gang med madlavningen... rengøringen og opvasken.... *suk*

Torskechowder 4 pers.
6 spsk. smør
2 fed hvidløg i skiver
1 løg, hakket
2 spsk. rismel
5 dl bouillon
450g kartofler i tern
600g torskefilet
skal & -saft fra ½ citron
5 dl fløde (i mit tilfælde soyafløde)
4 porrer i skiver


  1. Smelt 2 spsk. smør i en gryde og svits hvidløg og løg 1 min.
  2. Tilsæt rismel og spæd op med ca. 1 dl bouillon.
  3. Tilsæt kartofler resten af bouillonen og lad det simre 15 min.
  4. Steg torskfileterne i 2 spsk. smør.
  5. Tilsæt citronskal og citronsaft. Lad den trække på en tallerken.
  6. Tilsæt fløde til suppen og varm nøjagtigt til kogepunktet. Lad det ikke koge, så skiller den.
  7. Smelt endnu 2 spsk. smør på panden og steg porreskiverne.
  8. Anret fisken på suppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!