søndag den 6. april 2014

Afternoon Tea

Når min 6-årige datter vil invitere sin klassekammerat hjem på te, så må moderen jo diske op med et vaskeægte teselskab.

I Teens hjemland, England, blev ritualet indført i Storbritannien i begyndelsen af ​​1840'erne. Det udviklede sig som et mellemmåltid, fordi mange først spiste aftensmad kl. 20.
Afternoon Tea er et måltid bestående af små sandwich, scones med fx lemoncurd og marmelade, petit fours og kager. Selvom scones faktisk først blev introduceret i det tyvende århundrede.

Fødselsdagsstellet blev fundet frem. Mest fordi, det er fint og teskalskabs-agtigt. Og se lige de fine servietter.


Til English Tea hører sig både det sure og det søde.


Sådan kan man nemt lave de fine citronskiver:


Der var fire forskellige økologiske teer at vælge imellem. Moderens favorit er klart Yogis lakridsteer, mens Størstemusen mere er til den dejligt søde jordbærte, helst med både honning og mælk.


Mælk fra en ko... Og så måtte der jo hellere være agurker. Intet engelsk teselskab med respekt for sig selv uden cucumber-sandwiches.


Jeg valgte at bage 2 slags brød/kage:


LCHF mandelbrød [inspireret af Madbanditten]

100g mandler
30g cashewnødder
25g solsikkekerner
20g havregryn
5 æg
100g hytteost
100g smør, smeltet
150g kokosmel
45g fuldkornsmel
20g Psyllium frøskaller (Husk)
1½ tsk. salt
  1. Mal mandler, nødder, solsikkekerner og havregryn til mel.
  2. Blend æg, hytteost og smeltet smør. 
  3. Bland alle ingredienserne, hæld i brødform og bag 35 min. ved 170 grader. 
Appelsinscones [inspireret af Jamie] 
ca. 15 stk.

80g sukker
revet skræl fra 2 økologiske appelsiner
280g hvedemel
1 tsk. bagepulver
1/4 tsk. natron
½ tsk. salt
120g smør, koldt
120g hytteost
1 æg
  1. Bland sukker og appelsinskræl godt. 
  2. Tilsæt mel, bagepulver, natron og salt.
  3. Skær smørret i tern og mas ind i melet, til det er godt fordelt.
  4. Blend hytteost og æg og bland dejen godt.
  5. Rul eller mas 2 cm tyk og udstik cirkler, hjerter eller noget tredje med et glas eller en kageudstikker.
  6. Bag 15 minutter ved 170 grader.
I slutningen af ​​det 19. århundredes England blev hjemmelavet lemon curd traditionelt serveret med brød eller scones til eftermiddagste som et alternativ til marmelade, og som fyld til kager, småkager og tærter.


Appelsinsmør [inspireret af Jamie]

80g sukker
1 æg
80g appelsinsaft
revet skræl fra 1 appelsin
40g smør

  1. Pisk sukker og æg.
  2. Tilsæt appelsinsaft, appelsinskræl og  hakket smør.
  3. Kog i mikroovnen 1 minut. Tag ud og pisk igennem.
  4. Gentag til det tykner.
  5. Si ned i et sterilt marmeladeglas.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!