torsdag den 24. april 2014

Salater

Det er blevet til en del salater, de sidste par dage.

Kikærtesalat, 2 pers. frokost

3 dl salat (1 dl krøl, 2 dl rucola)
1 æble i tern
20 mandler, finthakkede
1 tsk. honning
1 tsk. olivenolie
1 spsk. citronsaft
60g tørrede kikærter = 120g kogte)

  1. Læg kikærterne i blød mindst 12 timer.
  2. Skift vand og kog kikærterne 30-45 minutter.
  3. Bland alle ingredienserne sammen.
Mexikansk salat, 2 pers. frokost

1 dl tørrede kidneybønner = 120g kogte
1 dl frosne majs
10 cherrytomater skåret i kvarte
2/3 rød peberfrugt i små tern
3 spsk. skyr-tern (eller feta)
1 tsk. olivenolie
1 spsk. limesaft
1 dl bredbladet persille, hakket
  1. Læg kidneybønnerne i blød, helst 24 timer.
  2. Skift vand og kogbønnerne 1 time.
  3. Bland alle ingredienserne sammen. Her serveret med en okara-bolle.
Grøn salat, 2 pers. tilbehør aftensmad

1 avocado i tern
1 spsk. limesaft
2 håndfulde frisk spinat, hakket
3 forårsløg skåret i skiver
1 tsk. olivenolie
  1. Bland alle ingredienserne sammen. Her serveret til mexikansk lasagne.

Lynmad: Mexikansk lasagne, 4 pers.

½ pakke fuldkornstortilla, skåret i kvarte
1 pakke Quorn fileter, skåret i strimler (312g)
1 flaske mosede tomater (Urtekram 680g)
4 dl frosne majs
1 pose revet cheddar (Urtekram 140g)
  1. Opvarm ovnen til 200 grader.
  2. Læg et lag tortillas i et ovnfast fad, halvdelen af fileterne, halvdelen af majsene og halvdelen af de mosede tomater.
  3. Endnu et lag tortillas, fileter, majs og tomater.
  4. Top af med et lag tortillas og hele posen med ost.
  5. Bag i ovnen 30 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!