lørdag den 7. juni 2014

Gul uge fredag, Græskarsuppe, majsbrød og citronfromage


Butternutsquash-suppe (4 pers.) [inspiration Fjordrejen]
2 spsk. smør
½ bundt forårsløg
1 fed hvidløg 
1 Butternutsquash
6 dl kyllingefond
½ dl fløde

1 pk. kalkunbacon
10 paranødder

timian

  1. Skær bacon i mindre stykker og steg i lidt rapsolie.
  2. Grovhak nødderne og steg med bacon.
  3. Afkøl bacon-nødder på fedtsugende papir og finhak. 
  4. Skræl butternutsquash, fjern kernerne og skær i tern.
  5. Klar finthakket forårsløg og hvidløg i smør.
  6. Tilsæt græskartern og kyllingefond. Kog mør.
  7. Blend med fløde. Smag til med salt og peber.
  8. Server suppen med nødde-bacon, lidt timian samt nybagt majsbrød.

Majsbrød [opskrift fra Politiken]
200 g majsmel
75 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
3 æg
2 dl kærnemælk
2 dl majs
3 forårsløg, finthakket
175 g cheddar, revet

  1. Varm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk æg og kærnemælk.
  3. Tilsæt mel og bagepulver og pisk grundigt.
  4. Tilsæt de øvrige ingredienser.
  5. Bag i rugbrødsform 30 min.
  6. Lad den køle i formen først, inden den køler færdig! NEJ... man kan IKKE vende et brød ud med det samme, når der er FLYDENDE varm cheddarost indeni!

Citronfromage (8 pers.) [opskrift fra Anne]
4 æg (delt i hvider og blommer)
70 g sukker
6 g stevia (svarer til 60 g sukker)
saft fra 2 citroner & skal fra 1
4 blade husblas
½ dl fløde, pisket

  1. Pisk æggeblommer, sukker, stevia og citronskal.
  2. Udblød husblas i koldt vand 5 min., smelt over vandbad og mix med citronsaft.
  3. Pisk i æggeblommemassen og sæt på køl 10 min.
  4. Pisk æggehviderne stive med et rent piskeris.
  5. Pisk fløden stiv.
  6. Vend forsigtigt æggehvider og fløde i æggeblommemassen.
  7. Sæt på  køl et par timer. Her foretrækker vi at servere den med en kraftig chokoladebrownie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!