Laksemousse
- 2 skiver røget laks, skåret i strimler
- 1 spsk. mayonnaise (har brugt Svansø's økologiske sandwich mayonnaise, fordi den har en snert af sennep)
- 2 spsk. fromage frais
- tilbehør: citronskal & hyldebærkapers
- Opvarm en stegepande (ikke slip-let)
- Smid en håndfuld mandler og 1-2 tsk. groft salt på panden.
- Når den er rygende varm, tilsæt da 1/4 dl vand og vend mandler og salt hurtigt rundt, vandet fordamper lyn-børge...
- Kassér det overskydne salt... Saltranderne fjernes let med citronsaft ;-)
I dagens anledning valgte jeg at udstikke rugbrødet, det er ellers kun noget jeg gør til pigerne, men rugbrødsskiverne faldt lidt fra hinanden og var ikke så pæne, så det blev altså løsningen!
Klassisk kyllingeleverpostej fra Allégården med agurk og tynde skiver af fennikel.
Gulerodsbund med røget oksefilet, cherrytomater i både og syltede havtorn.
Laksemoussé med saltede mandler, fine citronstrimler og hyldebærkapers.
Jeg hader selv madspild og elsker at eksperimenter med mine rester! Sikke nogle lækker ting du har fået sat sammen :) Tak for din kommentar på min blog.
SvarSletI virkeligheden har det jo også altid været pointen. Det er vores grundholdning, at gøre op med "køb og smid væk"-kulturen, også på madfronten. Men når man har en travl hverdag, små børn og en god økonomi, falder man til tider lidt af på den.
SletSå selvom jeg ikke ville anbefale NOGEN, at være under SÅ hårdt økonomisk pres som os, så lærer (eller genlærer) nogle sunde dyder! :-)
Og Samantha, jeg glæder mig meget til at kigge din blog igennem. Der er meget spændende at kigge på :-)