mandag den 7. oktober 2013

Tofu-is med mirabeller

Mindste-trolden fik lyst til is og her er der jo kun 3 muligheder: Sorbet, laktasepulver eller Tofu-is. Hun har begge genetiske varianter af laktoseintolerance, så selv den mindste smule mælk giver hende dårlig mave.

Og til information til andre laktoseintolerante... NEJ, den sorbet man køber er IKKE laktosefri!!! Ikke i butikkerne, ej heller mærkevarerne, og ikke i de forskellige iskiosker! Der er mælkepulver i dem alle. Alle bortset fra Hansens Appelsin- og Hindbær sorbet. (Hvis du kender andre, må du gerne skrive.)

Nå... Tilbage til Tofu-isen:


Mirabelle-tofu-is
  1. Opvarm ½-1 liter soyamælk, frit valg. Jeg havde en rest Naturel soyamælk i køleskabet.
  2. Når den første boble opstår, hælder du citronsaft i fra ½-1 citron. "Nu går mælken i stykker, mor!" - Ja, det gør den! :-)
  3. Viskestykke ned i en si, hen over en skål, og så hælder du bare "den ødelagte mælk" gennem viskestykke-sien.
  4. Ud med vandet, ned i skålen med tofuen. Tilsæt mosede mirabeller og lidt sukker, og så blender du bare med stavblenderen. Og så ned i ismaskinen!
 
  

 Så prøvede vi lige at hælde lidt syltede havtorn i, inden vi blendede... Det blev det IKKE dårligt af!


Pigerne puttede isen i en minivaffel. Favoritten blev "dame-fingre" dyppet i isen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!