Og til information til andre laktoseintolerante... NEJ, den sorbet man køber er IKKE laktosefri!!! Ikke i butikkerne, ej heller mærkevarerne, og ikke i de forskellige iskiosker! Der er mælkepulver i dem alle. Alle bortset fra Hansens Appelsin- og Hindbær sorbet. (Hvis du kender andre, må du gerne skrive.)
Nå... Tilbage til Tofu-isen:
Mirabelle-tofu-is
- Opvarm ½-1 liter soyamælk, frit valg. Jeg havde en rest Naturel soyamælk i køleskabet.
- Når den første boble opstår, hælder du citronsaft i fra ½-1 citron. "Nu går mælken i stykker, mor!" - Ja, det gør den! :-)
- Viskestykke ned i en si, hen over en skål, og så hælder du bare "den ødelagte mælk" gennem viskestykke-sien.
- Ud med vandet, ned i skålen med tofuen. Tilsæt mosede mirabeller og lidt sukker, og så blender du bare med stavblenderen. Og så ned i ismaskinen!
Pigerne puttede isen i en minivaffel. Favoritten blev "dame-fingre" dyppet i isen.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!