Petunia har opfundet denne her ordleg, og jeg vil lege med, men i form af ingredienser, egnsretter, opskrifter eller noget andet, der har med mad at gøre.
Denne gang er det
Og det første jeg tænker på i den forbindelse er:
San Leandro Økologisk Olivenolie


Og Tænk har ikke kun rosende ord at sige om San Leandro. Nææ... etiketten, eller halshængeren, viser sig at være vildledende!!! Den proklamerer: (hold nu fast) At olien er kolesterolfri!!!
Tjek alt om den "vildledende" sag her!
Der er meget specifikke krav til, hvad en olivenolie skal kunne for at blive godkendt. Den fineste kvalitet af olivenolie kaldes ekstra jomfruolivenolie og er defineret ved, at den overholder en række kemiske krav og har været forbi et smagspanel, der har godkendt dens smag.
Ekstra jomfruolivenolie må ikke have nogle smagsdefekter – f.eks. afsmag af metal, svamp, jord eller harskhed. Én fejl, og olien må ikke sælges som ’ekstra jomfru’, men bliver degraderet til ’jomfru’.
Derudover skal olien have en tydelig duft, en bitterhed omkring tungen og en smag af peber i ganen.



Kjempefin bidrag og det ser så flott å lære om slike ting man ikke kan så mye om. Jeg er ikke noe flink med mat eller å lage mat og for meg er liksom olivenolje noe som skal være litt sunnere å bruke i matlagingen enn for eksempel margarin.
SvarSletOlivenolje har, heldigvis, fått de samme regler for kvalitet og opprinnelse som den beste vin.
SvarSletDet gjør oss trygge som kjøpere.
Men, mange blir skremt av prisforskjellene, og ender opp med dårlige kvaliteter og ikke bare det:
Oljen blir anvendt feil...
På samme måte som med vin...
supert innlegg..
btw. Har hatt sterk forkjølelse siden sist lørdag, derfor ingen kommentar før nå;)
Flot og interessant O-valg
SvarSlet