fredag den 16. juli 2010

Spis nok protein - men den rigtige slags

Spis nok protein - men den rigtige slags


Tre grunde til at få nok protein i din kost
  1. Det kræver mere energi for kroppen at fordøje, optage og udnytte protein end fedt og kulhydrater. Derfor vil den samme mængde kalorier i form af protein fede en smule mindre end kalorier fra fedt- og kulhydrater.
  1. Protein mætter mere pr. gram, end både fedt og kulhydrat.
  1. Nok protein i kosten er med til at sikre, at det ikke er muskler, du mister under slankekuren. Du ønsker at smide overflødigt fedt – ikke muskler!
6 grunde til at spise bælgfrugter
  1. Bælgfrugter er fedtfattige. Energien (kalorierne) fra fedt er helt nede på 6 - 8 procent.
  1. De indeholder de sunde fedtstoffer - altså dem som din krop ikke kan klare sig foruden.
  1. De fylder meget. De fylder så godt op i maven, at du helt automatisk spiser færre kalorier. Tørrede bælgfrugter suger 2,5 gange deres vægt i vand, når de ligger i blød eller under kogning. Det giver stor volume.
  1. De har lav energitæthed. Fordi de har stor volume og er fedtfattige, indeholder de forholdsvis få kalorier i forhold til, hvor meget de fylder og mætter.
  1. De indeholder mange vandopløselige fibre, som danner en slags gelé i mave-tarm-kanalen. Det er med til at give et stabilt blodsukker og langvarig mæthed.
  2. Bælgfrugter har et højt proteinindhold. Og det er vel og mærke vegetabilske proteiner af høj kvalitet. Vegetabilske kilder til proteiner er sundere end animalske proteiner (dem du får fra kød, fjerkræ, æg og mejeriprodukter). 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Umm Happy Happy Happy.... Tell Me'bout it!